tisdag 15 januari 2008

Jaha,min vanliga tur.

Skit på er A.F.
Har sett fram i över en vecka nu på o träffa min nya handläggare på Arbetsförmedlingen o så ringer han och säger att det har kommit annat imellan.Kan inte ta ett möte förrns nästa Tisdag.Blir så förbannad över nonchalansen i deras sätt att handha människor så lägg ner skiten kostar bara pengar.I björkdungen står den rostiga gamla lyktstolpen som ett monument över A.F. misslyckande.Just nu Leva Livet på radion,tror hela världen hatar mej.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhh
så nu är det bättre.

Grabbar????
Suttit nu i flera dar o hoppat mellan bloggar,finns det inget av manligt kön som skriver.
Har tittat under magen flera gånger o kollat upp mej själv,jodå definisionen på mej ÄR man.
Allt som ja hamnar på är av kvinnor,inget fel i det skitsnygga sidor.
Har män inget behov av att skriva av sej?Ja har märkt att det är ganska skönt.
Ett avbrott från vardagen men samtidigt är det vardagen på nåt sätt.Sitter rätt mycket på olika tidningsdebatter,men bli osams med en massa onyanserade idioter förgyller ingen dag.
Kan nog vara ganska elak/ironisk själv där.Förklarar kanske mina avstängningar av olika nick.
Orättvist enligt mej.(ha ha)

Positivt NU !

Alla i familjen mår bra o Nea överlycklig,dagis idag.M jobbar o ser till att vi andra får mat på bordet.Silverfisken o spindeln i badrummet har fått vårkänning o försvunnit.Saknar spindeln.

Så nu har adrenalinet lagt sej,men stackars den som får mej arg igen idag.OOps hörde nu på radion att igelkottar har vaknat till i stan. Va det nån som sa nåt om Växthuseffekt?

PETER (nu lugn o fin)

8 kommentarer:

Gry sa...

Man är tyvärr inte så värst mycket värd som arbetslös eller sjukskriven.... Man är en börda och med allra största sannolikhet någon som egentligen inte VILL jobba, utan tycker det är kul att fördriva dagarna på annat sätt... Som t.ex att jaga olika handläggare, skaffa fram underlag av olika slag, kopiera och skicka handlingar åt höger och vänster, hoppas att man inte gjort nåt fel så pengarna uteblir (fast har man inget jobb eller är sjuk, så får man skylla sig själv. Har du barn? Vem bryr sig?), sitta parat i fall någån handläggare råkar ringa dig och du inte svarar- vilket skulle få paniken att sprida sig med ljusets hastighet. Jorå, sånt är livet för oss som är utanför arbetsmarknaden av något skäl...

Det bästa av allt är Peter, är att plötsligt en dag ändrar allt sig! Du har jobb och behöver inte längre bry dig om handläggares telefontider, att söka på nätet tills du blir alldeles självlysande i ansiktet, att få panikk om du inte är tillgänglig ett kort ögonblick. Fortsätt kämpa, så ska du se att det ordnar sig till slut!

//Gry

Synnøve. sa...

Det där var bra skrivet Gry.
Har en make som gått sjukskriven för ryggen i snart 1 år. fick en pall med ca 1 ton blomjord över sig när han skulle lossa från lastbilen.
Han har varit nära att ge upp ibland. Men man får inte det.
Så Peter ge inte upp. Det finns möjligheter för alla. Gäller bara att finna det som passar just dig.
Jättekram från nabolandet ;)

Vörteröl o Norrlands Guld sa...

Ni är goa ni,tar åt mej allt.
Men en vacker fru o ett gäng ungar gör livet underbart ändå.
Faan inte vinner jobbmarknaden över mej.:) Peter

Gry sa...

Vill klargöra en sak angående knöl i bröstet = cancer. I mitt fall hittades INGEN knöl, och trots god kännedom om egen kropp så var det omöjligt att känna min cancer som fanns på ett 6-7 cm stort område, alltså stort. Mitt budskap är därför att självklart observera knölar, men att inte heller blunda för egen intuition!

//Gry

annette sa...

Du kommer att fixa detta Peter, undrar bara vem Af är till för, sej själva eller de arbetslösa?
Förhinder kan komma, men att skjuta upp mötet en vecka är under all kritik tycker jag.

Du fixar detta! //annette

Anna - På landet Mot skogen sa...

Vill bara tipsa om en sida som skrivs av en man, nämligen www.hejaabbe.blogspot.com ! Därifrån kan du hitta någon eller några fler bloggar som är skrivna av män :)

annette sa...

Har ett förslag Peter, försök på något sätt att att ta över Norsholms Rökeri, vi måste ju rädda detta, tänk om vi aldrig får käka Wienerkorv ute på backen.
Kanske inte behöver bli så mkt pengar, nuvarande ägaren vill nog att det skall få finnas kvar, start-eget bidrag borde Du kunna få.
Sedan hjälper åtminstone jag Dej så Du kommer igång, bara jag får en wienerkorv som mellanmål....

kicki sa...

Ja visst är det konstigt med detta klimatet, jag har gullvivor här med knopp i...och nu skall det ev bi en skvätt snö igen...vad händer då med gullvivan och knoppen, den fryser förståss men kommer det ny knopp tro eller är det nu förstört...verkligen konstiga världen..
Ha det gott..kicki